هاست

هاست یا فضای میزبانی

هاست چیست؟

هاست در واقع فضای میزبانی اطلاعات شما در اینترنت است. زمانی که شروع به ساخت یک وبسایت می‌کنید، در قدم اول شما نیاز به یک فضای امن و مطمئن در بستر اینترنت دارید تا اطلاعات و فایل  های خود را در آن ذخیره سازی کنید . به این فضای ذخیره سازی در بستر اینترنت، هاست می‌گوییم.

هاست (Host) که به معنای میزبان است به بخشی از سرور گفته می‌شود. یک سرور می‌تواند به چندین قسمت مجازی تقسیم بندی شود که به هر قسمت آن، هاست گفته می‌شود.  هاست ها بر روی سرورها در مراکز داده یا دیتاسنترها نگهداری می‌شود . با توجه به سیستم عامل سرور ها که در اکثر موارد لینوکس یا ویندوز می‌باشد. هاست ها به دو بخش هاست لینوکس و هاست ویندوز تقسیم بندی می‌شوند. در میان اینها هاست لینوکس از امنیت بالاتری برخوردار است.

یک سرور مانند کامپیوتر خانگی شماست. کامپیوتر شما علاوه بر سیستم عامل دارای نرم افزارهایی نیز هست. همانند هر کامپیوتر دیگری، سرور ها نیز نیاز به بروزرسانی و نگهداری دارند. بسیاری از هاست ها دارای نرم افزار مدیریت سرور (مانند سی پنل، دایرکت ادمین، پلسک و … ) می باشند، اما شما می توانید سرویسی را تهیه کنید که خود همه کارها را انجام دهید.

یک سرور دارای نرم افزار مدیریتی زحمت کمتری را می‌طلبد اما انعطاف کمتری دارد. همچنین یک سرور بدون نرم افزار مدیریتی زحمت بیشتری را برای راه اندازی می‌طلبد در عوض انعطاف بیشتری دارد. در بین این گونه سرویس ها چه دارای نرم افزار مدیریتی و چه بدون آن تنوع زیادی وجود دارد و بسته به نیاز خود می توانید یکی از آنها را تهیه فرمایید.

از آنجایی که در مورد گزینه های میزبانی وب در بازار سردرگمی زیادی وجود دارد، در ادامه به معرفی انواع آن و توضیحاتی کامل درباره هر کدام می پردازیم.

انواع هاست:

در دنیای میزبانی وب، گزینه های بسیاری زیادی از انواع هاست ها وجود دارد که هر کدام از آنها بسته به منابع شان، نیاز صاحبانشان را پاسخ می‌دهد. همه هاست ها به عنوان یک مکان ذخیره سازی برای وبسایت شما عمل می‌کند. و تفاوت آنها در ظرفیت ذخیره سازی، کنترل، نیاز به دانش فنی، سرعت و قابلت اطمینان سرور است.

در ادامه با چهار نوع میزبانی وب که بیشتر با آنها روبرو خواهید شد آشنا می‌شوید:

هاست اشتراکی :

این نوع هاست برای میزبانی وب در سطح ابتدایی مناسب و بسیار ارزان است. در بیشتر موارد، مبتدیان از این نوع هاست برای تمرین در طراحی سایت، ایجاد سایت های آزمایشی و وبسایت های در حال توسعه استفاده می‌کنند. هرچند این نوع هاست برای مشاغل کوچک یا یک گروه از جامعه مناسب است. اما دارای منابع کم و مقدار محدود می‌باشد. البته در نظر داشته باشید که شرکت های مختلف، منابع مختلفی را برای این نوع از هاست اختصاص می‌دهند.

برای مثال دو سرور با منابع یکسان در دو شرکت مختلف هاستینگ را در نظر بگیرید. یک شرکت ممکن است سرورش را با منابع محدود بین 1000 کاربر با وبسایت های مختلف به اشتراک بگذارد. و شرکت هاستینگ دیگر همان منابع محدود را بین 2000 کاربر به اشتراک بگذارد. در این حالت که تعداد کاربران به تعداد قابل توجهی افزایش یافته است، منابع کمتری نسیب هر هاست می‌شود از معایب این نوع هاست ها سرعت لود شدن بسیار پایین وبسایت ها می باشد.

سرور مجازی یا VPS :

عبارت VPS، مخفف Virtual Private Server به معنی سرور خصوصی مجازی است. این نوع از میزبانی که قوی تر از هاست اشتراکی می‌باشد آخرین حد وسط بین یک سرور مشترک و یک سرور اختصاصی است. برای دارندگان وب سایتی که به منابع بیشتری نیاز دارند اما لزوماً به سرور اختصاصی احتیاج ندارند ، ایده آل است. معمولا منابع این نوع از فضای میزبانی بین 10 الی 20 قسمت تقسیم می‌شود. هرچند ممکن است این مقادیر کمتر یا حتی بیشتر باشد و این بسته به نوع و منابع سرور می‌باشد. دیگر مزیت سرور های  VPS این است که آنها دارای تنظیمات زیادی هستند و این مسئله موجب انعطاف پذیری بیشتری در آنها می گردد. در سرویس های اشتراکی این قابلیت وجود ندارد. چرا که در آنها با اعمال تغییر در یکی از هاست ها، تغییرات بر روی دیگر هاست های همسایه نیز اعمال خواهد شد.

سرورهای VPS همچنین دارای مقیاس مشخصی برای منابعشان هستند. میزان دقیق منابع در دسترس هاست در هر ثانیه مشخص است و در صورتی که در آینده با افزایش ترافیک کسب و کار خود مواجه شوید، میتوانید به سادگی به افزایش منابع خود بپردازید. سرور مجازی یا همان VPS  گران تر از هاست های اشتراکی می‌باشد. البته هزینه های آنها نیز در شرکت های مختلف، متفاوت است. و در آخر می‌توان گفت یک انتخاب عالی برای کاربران پیشرفته و کسانی که می خواهند نصب نرم افزار و بسته خاصی داشته باشند، می‌باشد .

میزبانی سرور اختصاصی :

میزبانی اختصاصی به دارندگان وب سایت بیشترین کنترل را بر روی سروری که وب سایت آنها در آن ذخیره شده است می‌دهد. زیرا سرور به طور انحصاری توسط شان اجاره شده است و وب سایتشان تنها وب سایتی است که در آن ذخیره شده. با این حال ، تمام این کنترل ها با یک قیمت همراه است. هزینه سرورهای اختصاصی یکی از گرانترین گزینه های میزبانی وب است. به طور معمول ، آنها توسط صاحبان وب سایت با میزان بازدید بالا از وب سایت و کسانی که نیاز به کنترل کامل سرورهای خود دارند، استفاده می‌شوند.

هاست اختصاصی هیچکدام از اثرات منفی هاست های همسایه را ندارد. چرا که وب سایت شما به صورت اختصاصی بر روی یک سرور میزبانی می شود. این نوع هاست دارای امتیازات زیادیست اما مشکلات خاص خود را دارد. مشکلات هاست اختصاصی از آنجا شروع می شود که شما نیاز به اطلاعات بیشتری درباره کامپیوترها و تکنولوژی های سرور دارید. اما با این حال شرکت ها، هاست های اختصاصی خود را معمولا همراه با نرم افزار مدیریتی ارائه می دهند تا نحوه کار با آن آسان‌تر شود.

از آنجایی که کل سرور متعلق به شماست، شما می‌توانید به صورت کامل آن را سفارشی کنید. شما می توانید از بین انواع سیتم عامل ها یکی را برگزینید و یا مقدار حافظه و نوع پردازشگر سرور را انتخاب کنید. این گزینه ها دست شما را برای فعالیت خاصی که دارید بسیار باز می‌کند. و میتوانید با توجه به نیاز های خود بهینه سازی کنید. و در آخر پیشنهاد می‌شود، بهتر است از این نوع سرور فقط زمانی استفاده کنید که منابع بیشتری نسبت به سرور مجازی نیاز دارید.

سرویس های ابری ( cloud ) :

میزبانی ابری یا Cloud Hosting نوعی میزبانی وب است که در آن سایت شما همواره از چندین سرور به صورت شبکه استفاده می‌کند. در این حالت حتی اگر یک سرور از کار بیفتد، سرور دیگری وارد سیستم می‌شود تا کار ادامه پیدا کند. به زبان دیگر وبسایت شما محدود به یک سرور با منابع محدود نیست. و در شرایطی که احتیاج به استفاده‌ی بیشتر از منابع دارد، می‌تواند از سایر سرورها در فضای ابری استفاده کند. از اصلی ترین مزایای میزبانی ابری می توان به تمرکز عمده بر زمان، منابع جدا شده، مقیاس گذاری آسان و آدرس IP اختصاصی اشاره کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا